Søndag

Idag har jeg egentlig ikke gjort noenting. Vi begynte dagen med å gå i kirken. Det var egentlig ikke noe nytt her, helt likt som i Norge. Men så er familien min protestantiske. Annet enn det har det vært en svært stille søndag. Spist masse hjemmelaget eplekake, og gikk en liten tur til sentrum for å se meg om.

Kirka

3 kommentarer

Ingvild

12.sep.2010 kl.17:38

Hei : )

Slutta å blogge da jeg kom hjem, fordi jeg lagde bloggen mest for å kunne fortelle de hjemme hva jeg holdt på med i Tyskland. Er ikke så veldig mye å skrive om tilbake i Norge med helt vanlig, norsk hverdag. Mulig jeg kommer til å sette sammen et oppsummeringsinnlegg nå snart, etter å ha fått tilbake internetttilgangen. Har hatt så vinglende internettsignaler at jeg nesten ga opp internett.

Den tyske skolen er veldig som å komme veldig tilbake i tid, særlig med tanke på at skolen hjemme i Norge er veldig "teknisk avansert". Pc, projektor, internett osvosv. I Tyskland har de fortsatt krittavle, en pc i utvalgte klasserom, overhead istedenfor powerpoint/pc, og VELDIG utdaterte bøker. Min skole hadde vel sannsynligvis ikke blitt pussa opp siden den ble bygd for 150år siden (hvertfall sånn det så ut som). I tillegg må foreldre/vertsforeldre skrive under når du er borte fra skolen, det er ikke en gang ov til å drikke vann i timene, og totalforbud mot mobiler (som å være tilbake på barneskolen). Forholdet elev/lærer er også veldig prega av at lærere har mer makt (husk å bruke Sie, istedenfor du). Det er egentlig mest sånne ting jeg reagerte over på begynnelsen, men etterhvert ble jeg vandt til det, og jeg ble nesten overaska da jeg kom hjem og så hvor fritt det var.

Det er ingen ting å grue seg til. Det er bare å smile og prøve å ta kontakt med de tyske elevene selv. De fleste tyskere er ikke veldig åpne og imøtekommende som man hører de amerikanske elevene er, men det er ikke noe problem å bli kjent med de. De kommer ikke løpende etter deg fordi du er utvekslingsstudent, men når de merker du tar initiativ for å bli kjent med de, er de aller fleste kjempe åpne for å bli kjent med deg : ) NYT året ditt der nede! Hadde jeg hatt valget om å dra igjen hadde jeg gjort det uten tvil!

Jeg hadde trodd det skulle være vanskeligere å få året godkjent enn det det var. Jeg måtte bare levere inn karakterene fra Tyskland, som et bevis på at jeg hadde hatt de vanlige fagene (og bestått), også var alt i orden. Det fungerte ikke automatisk med vigo, og å søke rett på vg3 (hadde kun mulighet til å søke vg2), men det var bare å ta kontakt med fylkeskommunens inntakskontor, så ordna de så jeg kunne søke vg3 : )

Det er bare å spørre hvis du lurer på noe mer : )

Katrine B

15.sep.2010 kl.11:17

Kirka så ikke ut som en kirke :P

geiratlehustoft

15.sep.2010 kl.15:08

Katrine B: Ja, jeg vet. Den er bare 50 år gammel. Modernistisk kirke. Var enda merkeligere inni. :P

Skriv en ny kommentar

geiratlehustoft

geiratlehustoft

17, Farsund

Kategorier

Arkiv

hits